ביום ראשון נפגשנו עם מגדלי הזית בגולן, באווירה גולנית חורפית בבית הבירה פס. לצד מורכבות…

פרוייקט הידרופוני
בשנה האחרונה נבחנים בחוות המחקר החקלאי מספר גידולים שונים בעלי היתכנות עסקית מוכחת, המושתתים על ניצול היתרון היחסי המאפיין את חקלאות רמת הגולן.
כחלק משורת פרויקטים אלו, בימים אלו החלה לפעול חלקת מודל הידרופונית לגידול עלים ירוקים.
אז מהי הידרופוניקה?
במילים פשוטות הידרופוניקה היא דרך לדלג על האדמה, להכניס חומר אחר, כדי לתמוך בשורשי הצמח ולגדל יבולים ישירות במים עשירים בחומרים מזינים.
ישנן גישות מרובות לתכנון מערכות הידרופוניות, אך מרכיבי הליבה זהים.
היתרון הקיים בגידול ללא אדמה, הינו באפשרות לייצר מזון בכל מקום, בכל עת, ולהפיק כמות יבול פר שטח, עם פחות משאבים.
מערכות הידרופוניות צורכות פחות מים מגידול מסורתי, המבוסס באדמה, ומפחיתות בעשרות אחוזים את הצורך בשימוש בחומרי הדברה.
מסתמן כי השוני במאפייני המים הקיימים ברמת הגולן ושונים מהמים המוטפלים, הקיימים ברוב הארץ, מטיבים באופן ניכר עם הגידול.
בנוסף מרכיב האקלים, המתאפיין בהפרש טמפרטורות ניכר, בין היום ללילה, מאפשר ריבוי מחזורי גידול בעונה החמה.
במהלך שנת 2023 יוזמנו חקלאי הגולן להתרשמות מהמערכת והצגת פרוטוקול גידול ותוכנית עסקית, אשר נבחנה בחוות אבני איתן.

