באמצע מישור הבזלת שמתחת למושב שעל, בין עדר כבשים מנומנם למטעי הנשירים מתגלה לי מתחם…

גידול ארטישוק מחוץ לעונה
מזה שנים רבות מגדלים ארטישוק ברחבי הארץ, מהערבה ועד הגולן. בעקבות מודעות קולינארית ההולכת וגדלה בקרב ציבורים רחבים בישראל, הביקוש לארטישוק הולך ועולה עם השנים.
ברחבי הגולן בדגש על מרחבים ספציפיים בדרום הגולן, גדלים מרבצים רב שנתיים של ארטישוק בר העונה לשם "קנרס סורי" ומהווה את אחד מקוצי הבר הגדולים והמרשימים בטבע הגולני.
על פי ארגון המזון העולמי, ארטישוק מיוצר ב-31 מדינות בעולם. המקום הפופולרי ביותר בצריכת ארטישוק הוא בדרום אירופה, צפון אפריקה ודרום אמריקה. כמעט 1.5 מיליון טון הארטישוק מגודלים מדי שנה ברחבי העולם. איטליה מחזיקה במקום הראשון בקצירת ארטישוק עם יותר מ-20% מהיבול בעולם, ואחריה מצרים, ספרד ופרו.
לאור תנאי הגידול הטבעיים המיטביים, נערכו בשנה האחרונה בחוות היישום מבחני זנים בשיתוף פעולה עם חברת נונהמס ההולנדית ובמקביל בוצע ניסיון שתילות במגוון מועדים שונים ושיטות גידול שונות על מנת לשווק תוצרת בחגי תשרי המתאפיינים בהעדר ארטישוק, מחירי שוק גבוהים ופוטנציאל מכירה גבוה. בנוסף לתוצרת מחוץ לעונה הצמח מניב גם במועד המקובל בחודש מרץ ועל כן החלקה מייצרת ארטישוק בשני מועדי ניבה שונים ובכמות גבוהה בהרבה מהממוצע.
בתום השנה הראשונה התוצאות מאוד מספקות ומתכנסות לכיוון הרצוי, בחינת הגידול נמשכת שנה נוספת בתוספת אמצעים אגרוטכניים נוספים.