skip to Main Content

שולחן סובטרופי רמת הגולן – פתיחה

מאת: עמנואל דאסה

בהתרגשות אני כותב כמה מילים על השולחן סובטרופי של רמת הגולן.

מטרות השולחן הן:

  • לקדם גידולי מנגו, אבוקדו וליצ’י ברמת הגולן דרך הידע והניסיון שצברנו לאורך שנים.
  • מחקרים יישומיים שצריכים להתמודד עם אתגרים בתחומי הגנת הצומח, הזנה, שימור קרקע וטיפול בפרי אחרי קטיף.
  • חלקות מודל של זנים חדשים/ישנים כדי לפתח מטעי מנגו אבוקדו ליצ’י ברמת הגולן.
  • לקדם ולעזור דרך הדרכה למגדלים חדשים מהנטיעה ועד השיווק .

בשולחן הסובטרופי חברים: יפתח בלסקי, שי סעידי, דניאל בנאי ואופיר מור.

גידול סובטרופי ברמת הגולן הוא לא גידול חדש, קיימות במורדות הגולן חלקות בנות 50 שנה שמניבות ניבה מלאה עדיין. במורדות של הגולן עד הכנרת קיימים כ-5,000 דונם. בגידול אבוקדו יש יכולת על ידי בחירה טובה של כנות וזנים לגדל בדרום רמת הגולן. יש כבר בשנים אחרונות נטיעות חדשות.

הפוטנציאל קיים ובעזרת עבודה משותפת עם היחידה החקלאית ומכון שמיר נפעל כדי לפתח פרוטוקול גידול כדי לתת מענה פרקטי לחקלאים החדשים והוותיקים. דרך זה נוכל להבטיח את הכדאיות של גידולי הסובטרופי.

מאוד שמחים להיות חלק מהיוזמה הזאת.

This Post Has 0 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back To Top